Hydrostar – trčanje i hidracija!

Trčanje.rs i Hydrostar zajedno!

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak saradnje sa sajtom, omiljenim među profesionalnim trkačima i rekreativcima – trcanje.rs.

Trčanje bez pravilne rehidracije jednostavno ne ide.

trčanje

Bavićemo se temama koje obrađuju značaj hidracije za trčanje. Očekuje vas puno korisnih tekstova od našen dr Milice Vukašinović Vesić,  kako o pravilnoj hidraciji tako i o opasnosti koje sa sobom nosi nedovoljna hidriranost fizički aktivnih pojedinaca.

Posetioci tog sajta moći će da postavljaju pitanja koja ih zanimaju u vezi sa tom tematikom, a pojedinci će imati priliku da probaju Hydrostar, i njegov učinak prilikom trčanja.

Organizovaćemo i razne nagradne igre i promotivne akcije samo za posetioce sajta trčanje.rs, pa vas pozivamo da nas pratite. Prenosimo vam deo iz prvog teksta:

Tokom polumaratonske trke ovaj moj rekreativac je popio svega 120ml tečnosti koja je bila na raspolaganju na okrepnim stanicama duž staze. Uz kombinaciju malog unosa tečnosti potom, za rekreativca, dosta brzog tempa trčanja (prvih 10 kilometara za 52 minuta) i toplog vremena, prevremeni završetak trke je bio više nego očekivan.

Desilo se da je negde na 18 kilometru postao dezorjentisan, počeo nekontrolisano da ubrzava ritam da bi negde kod Zelenog venca pao i izgubio svest. Po dolasku hitne pomoći njegov pritisak je bio 60/40 a puls su mu jedva pipali.

Polako je počeo da dolazi svesti onog trenutka kad su mu u kolima hitne pomoći uključili infuziju.

U Urgentnom centru su mu postavili dijagnozu dehidracije sa komentarom “šta živ čovek može sam sebi da uradi to niko drugi ne može”. Moj muž je dehidrirao tokom polumaratonske trke i to je jedan problem koji može da nastane usled nepravilne hidracije.“

Za sve sugestije i ideje vezano za trčanje i buduće teme, pišite nam na marketing@esensa.co.rs

 

 

 

Objavljeno u Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*