Nacionalni rekord u vožnji na 24h

ivan puja24 Hours Time Trial – 504,9 km

Ivan Puja, biciklistički ultramaratonac odlučio je za kraj ovogodišnje biciklističke sezone nešto što je sanjao godinama, a što nikome u Srbiji do sada nije pošlo za rukom, tj. nogom. Time trail vožnja na 24h.

U četvrtak 27.10. 2016. Ivan Puja je  postavio lični i nacionalni rekord vožnje na 24h, prešao je 504,9 km. Cilj je preći što više kilometara na zadatoj ruti u roku od 24 časa.

Vozilo  po pravilima međunarodne asocijacije ultramaratonaca  UMCA http://ultracycling.com/

Na ovaj način i ovim rekordom, promovisala se inicijativa za redovno bavljenje fizičkim aktivnostima, a Srbija se promovisala kao zemlja koja ne samo da  u profesionalnim sportskim dešavanjima, nego i daje značajan doprinos amaterskim sportskim dešavanjima, a još više da unapređuje sportski nacionalni identitet.

I opet dolazimo do neraskidivosti između Hydrostara i sporta. Za rehidrataciju koristio sam Hydrostar, a Hydrostar je poklonik rekreativnog sporta, vrhunskih rezultata i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Pokrovitelj i verifikator ovog sportskog događaja je bio  Savez za rekreaciju i fitnes Srbije  http://www.srfs.org.rs/ Ministarstvo Sporta i Omladine je opredelilo Savezu za rekreaciju i fitnes Srbije epitet Nacionalnog saveza zaduženog za oblast rekreativnog sporta, rekreativnog fitnesa i aerobika.  Na ovaj način su  pokazali kako i koliko vode računa o rekreativnom sportu i rekreativcima, kao i svrhu postojanja.

14971396_10211001493139806_1948051178_nBilo je omogućeno i  praćenje u realnom vremenu gde se Ivan Puja na svom pohodu nalazi, naziv ulice, kada je krenuo, da li se kreće ili odmara, trenutnu brzinu, koliko dugo je u pokretu i koliko je kilometara prešao.

U rekreativnom i amaterskom biciklizmu, Ultramarathon predstavlja najznačajnije manifestacije i  takmičenja. Biciklistički Ultramaratoni privlači izuzetno veliku pažnju celokupne biciklističke javnosti.

Na ovaj način i ovim rekordom, promovisala se inicijativa za redovno bavljenje fizičkim aktivnostima, a Srbija se promovisala kao zemlja koja ne samo da  u profesionalnim sportskim dešavanjima, nego i daje značajan doprinos amaterskim sportskim dešavanjima, a još više da unapređuje sportski nacionalni identitet. Ali ne samo to, nego i Hydrostar, jer se pokazao kao i do sada nebrojano puta da je to piće koje pomaže za postizanje rezultata i za održavanje hidratacije tela.

Različiti motivi ljude vode na maratone i ultramaratone. Neko želi da pomeri svoje granice, neki to doživljavaju kao sportski uspeh. Ivanov motiv su naravno pored sportskog, želja da istraži koliko može i koliko je njegovo telo spremno da podnese i onaj da pokaže ljudima da njegov rezultat ne znači da je bolji, nego  da i oni to mogu koliko može i koliko je njegovo telo spremno da podnese i onaj da pokaže ljudima da njegov rezultat ne znači da je bolji, nego  da i oni to mogu.

Objavljeno u Slajder na naslovnoj strani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*